Як встигати робити добрі справи? 9 ідей від Святого Миколая

Читай також

  • «Святий Миколай живе в кожному із нас…» – владика Венедикт
  • Дуже просто дарувати речі, значно важче дарувати себе!
  • Оселя Святого Миколая – святкове дійство у Митрополичих садах
        • Як встигати робити добрі справи? 9  ідей від Святого Миколая

          Ви коли-небудь замислювалися, як стати святим (не тільки Миколаєм)? Якщо ви вважали до сьогодні, що це важко, подивіться, як це можна зробити за кілька кроків. Святий Миколай спонукає нас бути щедрими.

          Миколай, єпископ Міри, був відомий насамперед надзвичайною співчутливістю до бідності та страждань інших людей. Легенди про нього не прийшли із нізвідки. Цей святий опікується, зокрема, благодійними роботами, виробниками гудзиків, дівчатами, які шукають чоловіка, дистиляторами, пивоварами, в’язнями, парфумерами та виробниками вина, а також примиренням Сходу із Заходом. Це лише початок довгого списку! Він також є справжнім майстром святості. Ви можете багато чого навчитися від нього.

          У нас так багато можливостей, щоб зробити добро іншій людині. Не потрібно мати надлюдські здібності та мільйони на рахунку. Ось деякі ідеї про те, як стати святими (не тільки Миколайками). Допомогати легше, ніж гадаєш!

          • Подивіться навколо уважно. По дорозі на роботу ви минаєте багато людей, які сьогодні нічого не їли, або навіть не їли протягом декількох днів

          Купіть ще одну каву, поділіться канапкою –  можете робити ще одну з думкою про когось, кого зустрінете. У багатьох кафе є програми лояльності. Заохочуйте друзів збирати бонусні картки, які можна передати літній людині, яка змерзла, біля церкви або на автобусній зупинці.

          • Мода змінюється, і шафа заповнюється десятками речей, які “я коли-небудь ще одягну”. На наступних закупах не забудьте про великий мішок для одягу, якого ви не носите

          Багато пунктів допомоги та притулків у вашому місті чекають такого подарунка. Даючи це, ви допоможете пережити бідним зиму.

          • Бонусна ідея: ви можете допомогти двічі! Робіть подарунки з головою

          Є багато ініціатив корисних покупок, наприклад при монастирях, коли купуючи, ви не лише отримуєте бажане, але й одразу ж допомагаєте коштами потребуючим. Так ви допомагаєте не лише бідному сусідові, а й одиноким матерям, що виховують дітей чи тим, хто перебуває у важкій сімейній ситуації.

          • Або, можливо, ви хотіли б допомогати разом з друзями? Ви шукаєте щось для двох або всієї групи?

          Зробіть покупки для воїнів на сході – зберіть необхідне для того, щоби хлопці відчули дух Різдва. Спільні зусилля створили надійний волонтерський рух, який вже стільки часу підтримує нашу армію.

          • Вигода для духу гарантована. Але у нас теж є щось і для вашого тіла. Експериментуй з виглядом

          Ви вирішили змінити імідж? Тоді можете подарувати щось не тільки самому собі. На наступний візит до перукаря йдіть ще на крок далі, і замість того, щоб підкоротити кінці, скоротіть кілька сантиметрів волосся, віддаючи їх на перуки онкохворим дітям. Не тільки ви хочете гарно виглядати перед Новим роком. Багато дітей, які в процесі хіміотерапії, також мріють про це.

          • Або може ви просто маєте надто багато вільного часу і хочете зустріти когось?

          Нам подобаються хороші соціальні компанії, клімат мільйонів сердець, але як багато з нас ставило собі за мету зустрічатись із неповносправними? Думаю, небагато. Час змінити це.

          Є багато інших спільнот, в яких сама зустріч з вами може бути найціннішим подарунком. Ви можете дізнатись про цінність часу в компанії інвалідів та хворих, лише залучаючи їх до зустрічі.

          • Дотримуйтесь традицій, а не кладіть їх на полицю з легендами

          На свята варто пам’ятати покинутих людей. Якщо у вас є можливість, замініть символічну порожню тарілку мандрівникана на повну для свого сусіда. Можна долучитись до організації Святвечора для бездомних та самотніх. Або просто запросити когось до себе.

          • Свята – значні витрати. Організуйте їх з головою і співчуттям

          Подумайте, чи продавець, в якого ви робите покупки, пожертвує частину свого доходу для тих, хто цього потребує. Виберіть того, хто так зробить. Нехай ваші покупки комусь допоможуть.

          Достатньо лише бажання, щоб допомогти. Повсякденні ситуації дають нам тисячі можливостей. Парадоксально, але чим менше ми маємо, тим сміливіше ми ділимося цим. До роботи!

          Переклад ДивенСвіт

           

          Читай також

        • «Святий Миколай живе в кожному із нас…» – владика Венедикт
        • Дуже просто дарувати речі, значно важче дарувати себе!
        • Оселя Святого Миколая – святкове дійство у Митрополичих садах
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)